Livrare rapidă oriunde în România în termen de 2-3 zile lucrătoare.

  • telefon: 0725 135 884
    • Nu ai niciun produs în coș.

Ce este Colocinthul?

  • Home
Fruit-of-Citrullus-colocynthis

Ce este Colocinthul?

Citrullus colocynthis, cu multe denumiri comune, inclusiv colocynth, măr amar , castravete amar , tărtăcuță de deșert , viță de vie din Sodoma , sau tărtăcă sălbatică, este o plantă din deșert originară din bazinul mediteranean.
Seamănă cu o viță de vie de pepene verde , dar dă fructe mici, tari, cu o pulpă amară. Poartă numele științific Colocynthis citrullus.
C. colocynthis este o plantă de viță de vie din deșert care crește în soluri nisipoase și aride. Seamănă cu pepenele verde și aparțîn aceleiași familii. Este originar din bazinul mediteranean și din Asia și este distribuit pe coasta de vest a nordului Africii, spre est prin Sahara, Egipt până în India și ajunge și pe coasta de nord a Mediteranei și a Mării Caspice.
Este o plantă anuală sau perenă care crește în sălbăticie în zonele aride indiene și supraviețuiește în condiții xerice extreme. Crește la temperaturi între 14 și 28 ° C și se se dezvoltă pe lut nisipos, soluri subdesertice și pe coastele mării nisipoase.

Utilizări
C. colocynthis poate fi consumat pentru semințe, este folosit în medicină pentru ameliorarea durerilor și că sursă de energie, de exemplu că biocombustibil. Semințele mici, caracteristice colocintului au fost găsite în mai multe situri arheologice timpurii din nordul Africii și din Orientul Apropiat, în special la Nagada în Egipt, la siturile datând din 3800 î.Hr. și până în epoca romană în Libia. Cercetătorii susțîn că „aceste descoperiri indică faptul că colocintul sălbatic a fost foarte probabil folosit de oameni înainte de domesticirea să”.

Utilizări în medicina tradițională
Colocynth a fost utilizat pe scară largă în medicina tradițională de secole.
În Arabia, colocintul a avut numeroase utilizări în medicina tradițională, cum ar fi pentru ameliorarea durerior musculare, diuretic sau pentru mușcăturile de insecte. Pudra de colocint a fost folosită extern cu aloe, unguenți sau bandaje pentru durerile articulare ale încheieturilor. Trocurile făcute din colocint au fost numite „ trocuri de alhandal”.
În medicina veterinară tradițională arabă, seva colocintă a fost utilizată pentru a trata erupțiile pielii la cămile.

Utilizări culinare
Semințele colocintului, care trebuie încălzite pentru a fi comestibile, au fost folosite încă din antichitate că sursă de hrană în zonele din Sahara. Enigmaticele inele din Clayton din ceramica egipteană timpurie găsite în deșertul occidental ar fi putut fi cuptoare portabile pentru prăjirea semințelor de colocint. Se spune că beduinii din deșert fac un tip de pâine din semințele măcinate. Pepenele roșu înrudit (Citrullus lanatus (Thunb)) a fost domesticit în Egiptul Antic și ar fi putut fi cultivat din semințe comestibile de colocint cultivat. Făina din semințe de colocinth este bogată în micronutrienți și este utilizată în prepararea diverselor produse de panificație.

Citrullus colocynthis Kohler–s Medizinal Pflanzen 040

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
Call Now Button